Kvinna med cykel i park

Film för fackförbundet Vision

En drömsk intervjuserie i dokumentär stil - för att rekrytera fler medlemmar.

VAD

Filmproduktion

HUR

Manus
Regi
Filmklippning & redigering
Animation

VARFÖR

Uppmärksamma nuvarande och blivande medlemmar på vilka förmåner och stöd Vision Chef erbjuder.

Vision Chef är Sveriges största chefsförbund inom välfärden och har hela 197.000 medlemmar som representerar över 4000 olika yrken inom välfärden. Deras medlemmarna finns hos kommuner, landsting men även privata aktörer. Visions största fokus är att hjälpa sina medlemmar få ut det mesta av arbetslivet. De erbjuder sina medlemmar olika typer av stöd och råd för att förverkliga sina chefs-drömmar

Uppdraget

Vision kom till oss med en utmaning. De ville göra fler nuvarande (och blivande) medlemmar uppmärksamma på vad Vision Chef erbjuder för förmåner och stöd. Samtidigt ville man gärna lyfta några av medlemmarnas egna historier och drömmar.

Inzoomade sneakers på en fotbollsplan

Konceptet

Tillsammans tog vi fram konceptet “Chefsdrömmar” som byggde vidare på Visions tidigare kampanj-paroll “Gör ditt jobb till din dröm”. Där man ville inspirera till att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv. Filmernas uppgift var att visa personliga berättelser från medlemmar som fått hjälp och stöd från Vision att kunna bli den chef de alltid velat bli. Vi ville höra deras drömmar, visioner och passioner, men även utmaningar med sitt jobb - och visa upp för världen.

Reslutatet

Vi hjälpte Vision att producera kortare intervju-baserade filmer, där några av deras medlemmar fick möjlighet att inspirera genom att berätta om sin bakgrund och sina chefsdrömmar. Vi filmade allting i slowmotion, för att förstärka den drömmiga-känslan, och se ljudsattes till noggrant utvald musik.
Filmerna visades på Visions hemsida, spreds i deras sociala medier och användes även i rekryteringssyfte i personliga möten.