Deloreans blogg

Här skriver vi om innovation, tech, ux och design, digital strategi, agil utveckling och annat vi tycker är intressant. Det kan till exempel vara en spaning från vår bransch, en debattartikel om något vi tror särskilt mycket på eller en fördjupning i vad vi gör.

Har du frågor om något vi skrivit om och vill veta mer?

Kontakta Joakim på joakim@delorean.se eller +46 708 47 47 40

17/12/21

Digitala spaningar - emojis, tillgänglighet & TikTok-estetik

Vilka emojis använde vi mest 2021, myndighetsinitiativ för digital tillgänglighet och stiltrender från Instagram & TikTok 2021!

Läs mer
03/12/21

Digitala spaningar

Vilka är de vanligaste (och sämsta) lösenorden 2021? Appen som tränar äldre att använda internet och ett designpris i Metaverse.

Läs mer
01/12/21

Delorean välkomnar Frälsningsarmén som kund

Frälsningsarmén ökar takten och tar ett nytt grepp om givarresan. Delorean är ny digital partner till Frälsningsarmén och har fått i uppdrag att ta fram deras nya webblösning.

Läs mer
3D box
06/10/21

Spaning - ökat användande av 3D på webben

En överblick av tekniken bakom 3D på webben. Vilka som använder det och varför det blir vanligare.

Läs mer
09/08/21

En kväll som cyberdetektiv

En sommarhistoria om Petters grävande i ett phishing-email.

Läs mer
21/03/21

Så håller du en digital workshop

En digital workshop innebär både möjligheter och utmaningar. Här delar vi våra lärdomar och ger dig tips på hur du förbereder och genomför workshopen!

Läs mer
03/06/20

Delorean hjälper Svenska Institutet och Sveriges ambassader flytta Nationaldagsfirande online

Svenska Institutet har gjort sig kända för att ligga i framkant digitalt. Nu lanserar man Digitalt Nationaldagsfirande. Delorean ligger bakom idé, koncept och teknik.

Läs mer
21/02/20

Guide till hur du söker jobb som webbutvecklare

Här hittar du som är, eller vill bli, utvecklare en lista med handfasta tips för att underlätta för dig att hitta och söka jobb som webbutvecklare.

Läs mer
13/11/19

Vad är ett API

API är en term du kan stöta på ofta i sammanhang kring webbutveckling. Det står för Application Programming Interface. Enkelt förklarat är det en brygga för olika system att utbyta data mellan varandra. Okej, det kanske går att förklara ännu enklare. Vi tittar på ett exempel!

Läs mer
Girl holding phone
23/10/19

Vad är en PWA, eller Progressive Web App?

En PWA ser ut och beter sig som en app men installeras via webben. Men vilka är fördelarna, och hur förbättrar det användarupplevelsen?

Läs mer
Girls looking at a phone
10/09/19

10 grundläggande UX principer för dig som designer

Lär dig grunderna för hur du kan skapa lyckade gränssnitt för dina användare med hjälp av Human Centered Design.

Läs mer
20/06/19

Veckans Spaning v.25

Veckans spaning v.24 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. Denna vecka - Vad är Facebook Libra? Pokémon GO får Harry Potter uppföljare och en AI som gör fotorealism av dina kladdiga skisser.

Läs mer
14/06/19

Veckans Spaning v.24

Veckans spaning v.24 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. Denna vecka - AI som döper katter, det viktigaste från Internet Trend Report 2019 och hur Facebook hanterar fejkade videos.

Läs mer
31/05/19

Veckans Spaning v.22

Veckans spaning v.22 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. Denna vecka - Hur du genererar din egen fake news text med hjälp av AI, Donera din röst för en bättre värld och DeepMind kan nu spela multiplayer spel.

Läs mer
24/05/19

Veckans Spaning v.21

Veckans spaning v.21 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. Denna vecka - Bygg din egen robothund, Världens första AI Whisky och nu blir det ännu enklare att skapa fejkade filmer.

Läs mer
17/05/19

Veckans spaning v.20

Veckans spaning v.20 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. Denna veckan handlar det om hackade elsparkcyklar, AI som fejkar din röst och att San Francisco förbjuder ansiktsigenkänning.

Läs mer
14/05/19

Veckans Spaning v.19

Veckans spaning v.19 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. I veckans inlägg: vad som händer på Internet under en minut, Google förbättrar för hörselnedsatta och ny söktjänst för fria bilder.

Läs mer
03/05/19

Veckans Spaning v.18

Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som vi på Delorean har hittat på internet. Denna vecka: Allt från Facebook F8, Hur man hackar sin diabetes och Mördarclowner som gör reklam för chips.

Läs mer
Människor som jobbar med post-its på ett pingisbord
15/02/19

Att jobba agilt

Att jobba agilt i digitala projekt innebär att vi delar upp projektet i sprintar. Vi utgår från user stories och arbetet utvärderas och prioriteras löpande.

Läs mer
11/02/19

Vi reder ut begreppet: användarvänlig design

Vad är UX och UI? Vi pratar wireframes, prototyper och användartester, och förklarar vad användarvänlighet och interaktionsdesign faktiskt innebär.

Läs mer