Artiklar & Insikter

Håll dig uppdaterad! Här kan du ta del av nyheter, tips, trender och våra findings inom det som vi brinner för allra mest - teknik, digital strategi, innovation, UX och design.

19/04/24

Öka konkurrenskraften med inkluderande design!

I vår senaste artikel delar vi med oss om vad inkluderande design är, vanliga misstag, hur ni kan jobba med det – och vilka fördelar det genererar

Läs mer
18/04/24

Ny lag om tillgänglighet 2025 – för e-handel och appar!

2025 kommer en ny lag om tillgänglighet som påverkar produkter och tjänster. Att ha en tillgänglighetsanpassad webbplats eller app skulle innebära att du följer lagen, men också att du når ytterligare 36% av Sveriges befolkning.

Läs mer
23/02/24

Delorean är Årets Digitala Byrå 2024!

Vi blir alltid otroligt stolta och glada över att vara nominerade i Årets Byrå, Regis årliga studie som kartlägger hur nöjda kommunikationsköparna är med sina byråer. Stort tack till våra fantastiska kunder, medarbetare och leverantörer för alla roliga projekt och fina samarbeten under året. I år tog vi guld!

Läs mer
Young girl working with a computer
06/02/24

Bygg en säkrare Digital värld: Delorean uppmärksammar Safer Internet Day 2024

Fokusera på ett säkrare och mer ansvarsfullt användande av internet och digitala teknologier - speciellt för barn och unga. Så kan vi arbeta för att främja en säker digital framtid!

Läs mer
16/01/24

Digitala ordboken - förstå UX & utvecklarspråk

Här hittar du förklaringar på några av de vanligaste men också oklaraste termerna inom UX och webbutveckling.

Läs mer
12/01/24

Varför Marketing Automation?

Vad innebär egentligen marketing automation? Vilka är fördelarna och hur kan man dra nytta av dem i företaget och i sin digitala affär?

Läs mer
19/12/23

Delorean utvecklar All In Equestrians onlinebutik i skalbar Shopifylösning

Som erfaren byrå av digitala lösningar och e-handel, har Delorean utvecklat och lanserat All In Equestrians onlinebutik. Huvudmålet är att erbjuda fysiska produkter online och i popup-butiker, med fokus på Europas största marknader för ridsport.

Läs mer
27/10/23

Vår resa mot Dagens Industri Gasell 2023

Delorean är en GI Gasell 2023

Läs mer
29/09/23

Riktlinjer för hållbar webb blir snart verklighet

Key takeaways från det första utkastet för Web Sustainability Guidelines (WSGs) 1.0, resultatet av ett två år långt globalt samarbete för digital hållbarhet.

Läs mer
19/06/23

Delorean lanserar tre nya webbplatser för Folkets hus och Parkers biografer

I samband med att Folkets hus och Parkers bioverksamhet stod inför projektet att byta ut biljettsystem och webblösning upphandlades en ny digital samarbetspartner. Delorean fick under våren 2023 förtroendet att producera den nya webblösningen för Biograf Spegeln, Bio Roy och Röda Kvarn som nu lanseras.

Läs mer
07/02/23

7 vanliga UX-misstag (och hur du undviker dem)

Läs mer om några av de vanligaste UX-misstagen vi ser på webben, varför de påverkar användaren negativt och hur du undviker dem!

Läs mer
Två kvinnor som håller i varsin mobiltelefon
08/11/22

Användartester - så kommer du igång!

Läs mer om hur du kommer igång med användartester och hur det kan öka kundnöjdhet och konvertering.

Läs mer
12/10/22

Takeaways från svenskarna och internet 2022

I veckan släpptes årets upplaga av Internetstiftelsens rapport Svenskarna och internet, där redovisas insikter bland annat om hur svenskarna använder internet, e-tjänster, sociala medier och streamingtjänster.

Läs mer
Rättighetsbäraren Hermine och hennes dotter Hamest från Armenien. Fotograf: Maja Brand
07/10/22

Delorean kliver in som ny digital partner för Kvinna till Kvinna

Digitalbyrån Delorean har fått förtroendet och valts till ny digital partner för organisationen Kvinna till Kvinna, med uppdrag för både den svenska och internationella marknaden.

Läs mer
12/09/22

Så lyckas du migrera verksamheten till Google Analytics 4

Så fungerar nya Google Analytics 4. Vad är viktigast att veta och vilka misstag måste undvikas vid er migrering?

Läs mer
31/05/22

Digital tillgänglighet - så blir ni bättre på det

Vi på Delorean har länge arbetat med tillgänglighet i digitala lösningar och har här samlat några av våra bästa tips kring just tillgänglighetsarbete.

Läs mer
16/05/22

9 saker du måste tänka på när ni väljer nytt CMS

Att välja rätt CMS för webbpublicering kan vara avgörande för en organisations framtida digitala närvaro och framgångar. Det finns många system att välja mellan – med både för- och nackdelar – och det som ser ut som rätt väg framåt idag kan visa sig vara en återvändsgränd imorgon. Så hur gör man rätt?

Läs mer
09/05/22

Delorean rekryterar från Knowit, Mediamarkt och Optimizely

Digitalbyrån Delorean har vuxit snabbt och stärker nu både den tekniska kompetensen och sitt UX-erbjudande från namnstarka företag.

Läs mer
04/04/22

Ladda ner e-boken "Den digitala förvandlingen av vården har bara börjat".

För aktörer inom vården kommer de närmaste åren att handla om vem som ger vårdtagaren det bästa digitala mötet. Läs mer om sju sätt som gör att din organisation kan leda utvecklingen av digitala vårdtjänster genom att ladda ner vår e-bok.

Läs mer
18/02/22

Digitala spaningar - nya poddannonser, browseruppdateringen som kan krascha hemsidor & nya reaktioner för Instagram Stories

Digitala spaningar - nya poddannonser, browseruppdateringen som kan krascha hemsidor & nya reaktioner för Instagram Stories

Läs mer
04/02/22

Digitala spaningar - Deloreans testpanel, Facebooks minskande användartal och Apples problematiska spionpryl

Digitala spaningar - Deloreans testpanel, Facebook minskande användartal och Apples problematiska spionpryl

Läs mer
28/01/22

Samma laddare till alla prylar, Twitters transparensrapport & Googles nya sätt att samla data

Kan vi äntligen få en laddare som passar till alla prylar? Twitter fick rekordmånga krav på att radera tweets och Google backar på impopulärt sätt att samla data.

Läs mer
21/01/22

Nya trendspelet Wordle, tillgänglig gaming & senaste släppen från Instagram

Nya trendspelet Wordle, tillgänglig gaming & senaste släppen från Instagram - kan du slå Simons rekord i Wordle?

Läs mer
17/12/21

Digitala spaningar - emojis, tillgänglighet & TikTok-estetik

Vilka emojis använde vi mest 2021, myndighetsinitiativ för digital tillgänglighet och stiltrender från Instagram & TikTok 2021!

Läs mer
03/12/21

Digitala spaningar

Vilka är de vanligaste (och sämsta) lösenorden 2021? Appen som tränar äldre att använda internet och ett designpris i Metaverse.

Läs mer
01/12/21

Delorean välkomnar Frälsningsarmén som kund

Frälsningsarmén ökar takten och tar ett nytt grepp om givarresan. Delorean är ny digital partner till Frälsningsarmén och har fått i uppdrag att ta fram deras nya webblösning.

Läs mer
3D box
06/10/21

Spaning - ökat användande av 3D på webben

En överblick av tekniken bakom 3D på webben. Vilka som använder det och varför det blir vanligare.

Läs mer
09/08/21

En kväll som cyberdetektiv

En sommarhistoria om Petters grävande i ett phishing-email.

Läs mer
21/03/21

Så håller du en digital workshop

En digital workshop innebär både möjligheter och utmaningar. Här delar vi våra lärdomar och ger dig tips på hur du förbereder och genomför workshopen!

Läs mer
03/06/20

Delorean hjälper Svenska Institutet och Sveriges ambassader flytta Nationaldagsfirande online

Svenska Institutet har gjort sig kända för att ligga i framkant digitalt. Nu lanserar man Digitalt Nationaldagsfirande. Delorean ligger bakom idé, koncept och teknik.

Läs mer
21/02/20

Guide till hur du söker jobb som webbutvecklare

Här hittar du som är, eller vill bli, utvecklare en lista med handfasta tips för att underlätta för dig att hitta och söka jobb som webbutvecklare.

Läs mer
13/11/19

Vad är ett API

API är en term du kan stöta på ofta i sammanhang kring webbutveckling. Det står för Application Programming Interface. Enkelt förklarat är det en brygga för olika system att utbyta data mellan varandra. Okej, det kanske går att förklara ännu enklare. Vi tittar på ett exempel!

Läs mer
Girl holding phone
23/10/19

Vad är en PWA, eller Progressive Web App?

En PWA ser ut och beter sig som en app men installeras via webben. Men vilka är fördelarna, och hur förbättrar det användarupplevelsen?

Läs mer
Girls looking at a phone
10/09/19

10 grundläggande UX principer för dig som designer

Lär dig grunderna för hur du kan skapa lyckade gränssnitt för dina användare med hjälp av Human Centered Design.

Läs mer
20/06/19

Veckans Spaning v.25

Veckans spaning v.24 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. Denna vecka - Vad är Facebook Libra? Pokémon GO får Harry Potter uppföljare och en AI som gör fotorealism av dina kladdiga skisser.

Läs mer
14/06/19

Veckans Spaning v.24

Veckans spaning v.24 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. Denna vecka - AI som döper katter, det viktigaste från Internet Trend Report 2019 och hur Facebook hanterar fejkade videos.

Läs mer
31/05/19

Veckans Spaning v.22

Veckans spaning v.22 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. Denna vecka - Hur du genererar din egen fake news text med hjälp av AI, Donera din röst för en bättre värld och DeepMind kan nu spela multiplayer spel.

Läs mer
24/05/19

Veckans Spaning v.21

Veckans spaning v.21 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. Denna vecka - Bygg din egen robothund, Världens första AI Whisky och nu blir det ännu enklare att skapa fejkade filmer.

Läs mer
17/05/19

Veckans spaning v.20

Veckans spaning v.20 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. Denna veckan handlar det om hackade elsparkcyklar, AI som fejkar din röst och att San Francisco förbjuder ansiktsigenkänning.

Läs mer
14/05/19

Veckans Spaning v.19

Veckans spaning v.19 - Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som Delorean har hittat på internet. I veckans inlägg: vad som händer på Internet under en minut, Google förbättrar för hörselnedsatta och ny söktjänst för fria bilder.

Läs mer
03/05/19

Veckans Spaning v.18

Tre spaningar från veckan som har gått. Intressanta nyheter som vi på Delorean har hittat på internet. Denna vecka: Allt från Facebook F8, Hur man hackar sin diabetes och Mördarclowner som gör reklam för chips.

Läs mer
21/03/19

Vi reder ut begreppen: Tillgänglighets-anpassning & WCAG

Vi reder ut skillnaden på funktionsnedsättning och funktionsnedsättning - och vad det innebär att tillgänglighetsanpassa en webbplats eller app enligt WCAG.

Läs mer
Människor som jobbar med post-its på ett pingisbord
15/02/19

Att jobba agilt

Att jobba agilt i digitala projekt innebär att vi delar upp projektet i sprintar. Vi utgår från user stories och arbetet utvärderas och prioriteras löpande.

Läs mer
11/02/19

Vi reder ut begreppet: användarvänlig design

Vad är UX och UI? Vi pratar wireframes, prototyper och användartester, och förklarar vad användarvänlighet och interaktionsdesign faktiskt innebär.

Läs mer