Veckans Spaning v.25

Facebook Libra

Det har inte direkt varit en hemlighet att Facebook håller på att jobba på en egen kryptovaluta. Häromdagen släpptes dock nyheten officiellt. Valutan, som går under namnet Libra, ska enligt Facebook hjälpa till att göra kryptovalutor till det vanligaste sättet som vi hanterar pengar via nätet. Man menar också att målet är att göra det möjligt för de 1,7 miljarder människor i världen som inte har något bankkonto att hantera sin ekonomi bättre. Om Facebook lyckas uppnå dessa mål får vi vänta på ett tag till, Libra sägs släppas någon gång under första halvan av 2020.

Läs mer om Libra här

Och på den officiella hemsidan

Trollkarl till sillen?

Det är många som minns hypen kring Pokémon GO och fenomenet som uppstod kring spelet. Nu har företaget bakom, Niantic Labs jobbat på ett nytt spel - nämligen Harry Potter Wizards Unite. Det går ut på att på att på grund av en katastrof i trollkarlsvärlden har det smitit ut en massa magiska vidunder som behöver fångas in. Spelet kommer fungera ungefär som Pokémon GO och använda AR och GPS. Det kommer också finnas olika Inns (som Pokéstops) där man bland annat kan fylla på sin “spell energy”. Spelet släpps i hela världen fredag 21/6, det vill säga på midsommarafton. Frågan kvarstår dock om spelet kommer att lyckas återuppliva hypen som uppstod kring Pokémon GO.

Läs mer om spelet här

AI gör fotorealism av din slarviga teckning

I mars i år släppte teknik tillverkaren NVIDIA nyheten om sin nya AI GauGAN som kan med hjälp av en väldigt skissartad bild generera en fotorealistisk replika som skulle lura många. Du kan enkelt måla fram en hel bergskedja, en sjö och egna moln på himmelen. Nu har NVIDIA byggt ett webbverktyg som gör det möjligt att testa systemet själv direkt i webbläsaren.

Se en film om hur man använder verktyget här


Testa Nvidia GauGAN här

Philip Norén || Motion Creative & spanare

info@delorean.se