Veckans Spaning v.19

GOOGLE FÖRBÄTTRAR FÖR HÖRSELNEDSATTA


Under Googles utvecklarkonferens Google I/O lanserade Google som vanligt många nyheter. Live Relay är en nyhet som vi på Delorean tycker är extra spännande. Tjänsten, som fortfarande är under utveckling, hjälper personer med hörselnedsättning att ringa och ta emot samtal. Genom att omvandla tal till text i realtid och läsa upp det som skrivs tillbaka till personen i den andra luren.

Se en video om tjänsten här
Sammanfattning från eventet här

VAD SOM HÄNDER PÅ INTERNET UNDER EN MINUT

Twitteranvändarna @lorilewis och @OfficiallyChadd har sammanställt data från de mest använda plattformar för att visa vad vi gör på internet under en minut. Likt samtliga generaliseringar är även detta en förenkling. Men en klar slutsats som kan dras är att uppmärksamheten hos användaren redan är kraftigt konkurrensutsatt, vilket vi som skapar annonser och innehåll verkligen borde ha med oss när vi skapar innehåll på internet.

En intressant jämförelse är motsvarande sammanställning fast gjord ur ett kinesiskt perspektiv:
Föga förvånande skiljer det en hel del på vilka appar som används. Kanske kommer vi under 2020 se någon av de kinesiska apparna börja användas även hos oss i västvärlden?

Läs en längre artikel här
Läs mer om den kinesiska sammanställningen här

CREATIVE COMMONS IMAGE SEARCH

CC, Creative Commons, är en organisation som kanske många känner till. Organisationen ligger bakom “CC licensen”, som gör det möjligt för kreatörer att dela med sig av sina verk på internet. I veckan lanserades CC Search, framtaget av Creative Commons själva. Med denna tjänst kan man söka på över 300 miljoner bilder som alla har licensen CC och är fria att använda. Man planerar också att i framtiden lägga till möjlighet att söka på video och ljud med mål att göra alla 1.4 miljarder CC-licensierade mediafiler tillgängliga via sökfunktionen.

Testa sökfunktionen här

Philip Norén || Motion Creative & spanare

info@delorean.se