Man beundrar tavla inne på Nationalmuseum

Film för Nationalmuseum

Tillsammans med Nationalmuseum har vi producerat många olika format, bland annat har vi gjort filmer till utställningar och till digitala kanaler.

VAD

Filmproduktion

HUR

Filmfoto
Ljudteknik
Filmklippning & redigering
Animation

VARFÖR

Öppna upp berättelser om museet, konsten - och konstnärerna bakom

Uppdraget

Nationalmuseum har ett uppdrag att tillgängliggöra sin konst och design för alla, oavsett var i landet (eller världen) man befinner sig. En del av denna lösning är att med hjälp av rörligt innehåll, och filmer kunna sprida berättelser utanför museets väggar.

Nationalmuseum gav oss uppdraget att producera olika typer av filmer i dokumentär stil, som djupdyker in i berättelser om museet, konsten och konstnärerna bakom.

Behind the scenes på filminspelning i Nationalmuseums källarvalv

Filmerna

Vi har producerat en rad varierande filmer, några som speglar en typ av teknik - exempelvis traditionell korgflätning eller hur en marmorskulptur bildas. Till intervjuporträtt av samtal med konstnärer som inspirerats av stora namn som John Singer Sargent.

Vi har även skapat filmer som berättar om museets ombyggnation, olika tekniker som använts och hur ståtlig interiör kommit till liv. Exempelvis den mäktiga glaskronan som man hittar i museets restaurang, som blåsts förhand nere i Boda Glasbruk.

Slutresultatet av filmerna har dels visats i museet - på skärmar intill specifika verk, på stora inspirerande bildskärmar men även på Nationalmuseums hemsida. Filmerna har textats både till svenska och engelska.