Digitalt nationaldagsfirande för Sveriges ambassader

Delorean hjälper Svenska Institutet och Sveriges ambassader flytta Nationaldagsfirande online

Svenska Institutet har gjort sig kända för att ligga i framkant digitalt. Nu fortsätter de att satsa stort på digitalisering och innovation. Näst på tur är: Digitalt Nationaldagsfirande. Delorean ligger bakom idé, koncept och teknik.

Nationaldagen är årets viktigaste tillfälle för de svenska ambassaderna runt om i världen att samla sitt nätverk och fira. På grund av den rådande pandemin behövde Nationaldagsfirandet snabbt skiftas om till att i år ske digitalt - något som Delorean fick i uppdrag att ta fram idé och koncept på.

Uppdraget är otroligt roligt! Att på så kort tid, med snabba beslutsprocesser, kunna ta fram en helt ny lösning som passar globalt var en spännande utmaning.” säger Olivia Gustafsson, projektledare på Delorean.

Konceptet mynnade ut i “Sweden Live: National Day @ home”, en 24 timmar lång sändning på nationaldagen som ska spegla Sverige för en internationell publik.

Sändningen kommer bli ett digitalt axplock av Sverige som visar upp den fantastiska mångfald som finns i detta land. Här kan man se allt ifrån musikuppträdanden till hemma-hos-inslag, museivisningar och matinslag. I sändningen är det även hälsningar från bland annat Kronprinsessan med familj, statsminister Stefan Löfvén och astronauten Christer Fuglesang.

“Sweden Live: National Day @ home” bjuder på en mångsidig bild genom olika individuella perspektiv, och belyser de kärnvärden och fokusområden som finns i strategin för arbetet med Sverigebilden i utlandet. Den livestreamade sändningen går dels att se på live.sweden.se samt på utlandsmyndigheternas sociala mediakanaler.

Delorean har flera digitala projekt igång för Svenska Institutet tillsammans och den övergripande målsättningen är att ytterligare stärka myndighetens digitala närvaro och skapa riktigt bra användarupplevelser.

Om Delorean

Delorean är en strategisk, digital byrå som hjälper företag och organisationer med digitala strategier, tjänstedesign och -utveckling med fokus på användarvänlighet och affärsnytta. Delorean har funnits sedan år 2000.

Bland Deloreans övriga kunder finns bl a Nationalmuseum, Skansen, Birka Cruises, 7-Eleven och TUI.

Om Svenska Institutet

Svenska Institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med svenska ambassader och konsulat.

För mer information kontakta:

Olivia Gustafsson, Projektledare, 073-504 47 61, olivia.gustafsson@delorean.se 

Avalon Curtis, Byråchef, 070-441 05 58, avalon@delorean.se