Delorean utvecklar All In Equestrians onlinebutik i skalbar Shopifylösning

Som erfaren byrå av digitala lösningar och e-handel, har Delorean utvecklat och lanserat All In Equestrians onlinebutik. Huvudmålet är att erbjuda fysiska produkter online och i popup-butiker, med fokus på Europas största marknader för ridsport.

I februari 2023 pensionerades Sveriges största hopphäst genom tiderna – H&M All In. Denna svenska världsstjärna till häst har nu fått ge både namn och ansikte till varumärket All In Equestrian, en förlängning av ridsportcommunityt H&M We Love Horses. Onlinebutiken lanserades i samband med Sweden International Horse Show och riktar sig till bland annat Norden, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

E-handelsupplevelsen är utvecklad av Delorean och byggd ovanpå plattformen Shopify i Hydrogen-ramverket. Den tekniska uppsättningen valdes med varumärkets högt ställda ambitioner som bakgrund – för både teknik och försäljning – som präglat projektet från start. Ett antal olika etablerade e-handelsplattformar, av såväl svenska som internationella aktörer, utvärderades i tät dialog med projektgruppen och valet föll på Shopifys moderna ramverk:

– Valet att bygga onlinebutiken i Hydrogen föll sig naturligt då projektet hade satt tydliga mål när det gäller att ta full kontroll över design, interna flöden och integrationer i e-handelsupplevelsen men också samtidigt säkerställa möjligheterna till skalbarhet för framtida tillväxt, säger Roger Rödin, Technical Director på Delorean som fortsätter:

– E-handelsmarknaden är under konstant förändring och utveckling – här ger headless-arkitekturen oss optimal flexibilitet och skalbarhet i takt med att kundernas och marknadens behov utvecklas.

Plattformen har även integrerats med liveshopping-upplevelser via Bambuser där kunderna har möjlighet att direkt från videosändningar på webbsidan eller i sociala medier handla produkterna som visas upp live.

För marketing automation valdes Klaviyo som plattform som även den integrerats i onlinebutiken. Dessa integrationer kunde Delorean, med Hydrogen-ramverket som grund, anpassa i detaljnivå – något som inte hade varit möjligt i en traditionell Shopify-arkitektur:

– Hydrogen är inte bara en teknik, det är en revolution inom Shopify som ger oss och våra kunder möjligheter att skapa skräddarsydda e-handelsplattformar som verkligen står ut för sina slutkunder. Vi har utnyttjat Hydrogens kraft för att skapa en sömlös och kraftfull e-handelsupplevelse, som ger All In Equestrian fullständig kontroll av onlinebutiken för att passa varumärkets identitet och önskemål, avslutar Roger.

För mer information och för att utforska All In Equestrian, besök www.allinequestrian.com