Veckans Spaning_v17

tre intressanta spaningar v.17

Rysk startup vill skicka upp reklamskyltar i omloppsbana kring jorden.

Projektet kallas kort och gott för “Start Rocket” och enligt hemsidan vill man ha denna gigantiska reklamskylt, i form av mindre satelliter i formation, på plats i rymden redan år 2020. Man planerar sedan att visa det första meddelandet under 2021. Om projektet blir verklighet återstår att se, men för den som är sugen på att köpa utrymme så beräknas priset bli $200.000 för 8 timmars exponering.

Länk till projektets hemsida
Läs vad andra skrivit på Wired
Läs vad andra skrivit på Business Insider

Världens ledare sjunger ‘Imagine’ - läskigt men coolt

Canny AI är en Israelisk startup grundat av två före detta arméanställda. I förra veckan släpptes en video som visar upp deras nya teknik - “VDR” (Video Dialog Replacement) i en en musikvideo till tonerna av John Lennons - Imagine. Exakt hur tekniken fungerar berättar företaget inte men de uppger att poängen med videon var att skapa en mer differentierad bild av begreppet “deep fakes” som tidigare fått negativ uppmärksamhet på grund av möjligheterna att skapa fejkade videoklipp med bara ett vanligt gaming-grafikkort.

Se musikvideon här
Företagets hemsida
Mer om storyn
Deep fakes

En AI uppfinner en helt ny sport - “Speedgate”

Bakom projektet står den digitala byrån AKQA som har låtit analysera reglerna till över 400 olika sporter världen över. Av över 1000 olika förslag som AI:n kom fram till så valde man ut 3 stycken och testade dem fysiskt. Vinnaren blev “Speedgate” - en till synes helt galen sport som är en kombination av fotboll, krocket och rugby.

På hemsidan har man lagt upp regelbok och förklaring på hur sporten går till, så det är bara att ladda hem och prova på nästa AW.

Se filmen där speedgate spelas för första gången
Läs mer om reglerna & projektet

Philip Norén || Motion Creative & spanare